Blog

Podjetje Prohit, finalist za slovensko nagrado za družbeno odgovornost Horus 2018

aktualno

Razpis za nagrado Horus je letos bil objavljen že desetič zapored. Častni pokrovitelj te nagrade, je Marjan Šarec, predsednik  vlade Republike Slovenije.

Prohit se je letos prvič prijavil na omenjen razpis in se uvrstil med finaliste za Horus 2018. Uvrstitev v finale podjetju pomeni priznanje, da je na pravi poti v smislu implementiranja celovite družbene odgovornosti v svoje delovno okolje med svoje zaposlene. Hkrati pa predstavlja tudi nov izziv na tem področju v prihodnje.

Podjetje izvaja številne družbeno odgovorne aktivnosti in sicer: aktivno sodelovanje na dobrodelnih akcijah, izvajanje vsakoletnega pregleda za socialno ogrožene družine, zaposlovanje ranljivih skupin, podpiranje inovativnosti in kreativnosti, brezpapirno poslovanje in druge. Prohit uresničuje svoje poslanstvo in veliko doprinaša k družbeno odgovornemu delu tako v podjetju, kot v okolju.

Slovensko nagrado za družbeno odgovornost – Horus, podeljuje IRDO – inštitut za razvoj družbene odgovornosti in PRSS – slovensko društvo za odnose z javnostmi, s številnimi partnerji kot so: združenje delodajalcev Slovenije, združenje Manager, štajerska gospodarska zbornica, ameriška  gospodarska zbornica, slovensko združenje za kakovost in odličnost in drugi.