Blog

Inovativno podjetništvo – Družbeno odgovorne podjetniške prakse

konference

Ko člani Štajerske obrtne zbornice smo se, v okviru regijskega sveta poslovnih žensk,  v mesecu maju,  udeležili celodnevnega dogodka « Izmenjava dobrih praks na področju inovativnega in ženskega podjetništva«. Dogodek je potekal v turističnem kompleksu Goričke Iže v Prekmurju. Po kratkih predstavitvah in izmenjavah poslovnih praks vseh udeleženk smo si ogledali kar nekaj primerov uspešnih zgodb od ideje do realizacije. Eden izmed uspešnih projektov so obnovljene in v turistične namene namenjene tradicionalne prekmurske  hiše, ki ležijo sredi Krajinskega parka Goričko in predstavljajo pomemben spomenik stare ljudske arhitekture.  Navdih zanje je bil način gradnje kot nekoč in obnova z naravnimi materiali, česar se je lastnica sistematično lotila.

Drugi družbeno odgovoren uspešen projekt je akvaponični vrt,  postavljen v turističnem naselju Goričke iže. Aquaponika je sistem, ki združuje pridelovanje zelenjave in gojenje rib in deluje po ekološkem principu brez zemlje, gnojil in kemikalij.

Po daljšem zatišju vseh dogodkov in druženj na prostem, je ta dogodek predstavljal pravo prebujenje poslovnih mreženj, predvsem pa izmenjavo izkušenj udeležencev.