Blog

Komunikacija, pomembna veščina v procesu upravljanja

prispevki

Izterjava je zelo občutljivo področje zato moramo biti v komunikaciji z dolžniki, ki so se znašli v neljubih situacijah,  še posebej previdni

Na srečo smo ljudje dobili dar komunikacije. Dar, da se lahko pogovarjamo med seboj, si zaupamo, si izražamo svoje občutke in si skozi pogovor tudi pomagamo. Si zamislite kaj bi bilo, če tega daru ne bi imeli? Verjamemo, da bi našli drug način komuniciranja, a vseeno, če komunikacija med ljudmi skozi pogovor ne bi bila mogoča, svet verjetno ne bi bil tako lep in ljudje ne tako pristni. Če vse skupaj povzamemo, bil bi živi dolgčas.

In ker se tega daru zavedamo tudi v podjetju Prohit, komunikaciji posvečamo veliko pozornosti. Ta je v našem podjetju izrednega pomena, saj so na eni strani dolžniki, s katerimi moramo poiskat ugodno rešitev za problem, ki je nastal, na drugi strani pa  Vi upniki, ki želite za prodano storitev prejeti denar. Lahko rečemo, da je komunikacija pri nas na najvišji možni ravni. In prav je tako. Ljudje, s katerimi delamo, se morajo v naši družbi (pa naj bo to osebno ali preko telefona), počutiti dobro. Ne samo dobro. Morajo se počutiti odlično, kvalitetno in sproščeno saj je to edina pot, ki pripelje do končnega cilja, to je poplačila dolga.

Zaupajte komunikacijo z vašimi dolžniki strokovnjakom

Zavedamo se, da ste vsi, ki to berete, ali potencialni dolžniki ali potencialni naročniki storitev našega podjetja in tudi tega, da je lahko trenutni dolžnik, vaša odlična stranka v prihodnje. In ko beseda nanese na dolžnika, smo tukaj mi, podjetje Prohit. Poskrbimo, da se sami ne rabite ukvarjati s svojimi dolžniki, da vam ne rabi povzročat preglavice komunikacija z njimi, da se lahko posvetite svoji primarni dejavnosti in končno, da boste svoj zaslužen denar dobili nazaj.

Hkrati tudi poskrbimo za to, da se bodo vaši dolžniki dobro počutili v naši »družbi« ter, da bodo vezi med vami in vašimi dolžniki še trdnejše. To so stranke, ki koristijo vaše storitve, a jih niso pravočasno poravnale. Zavedamo se, da živimo v težkih časih, kjer se ljudje soočajo s takšnimi in drugačnimi problemi. Imajo razlog za neplačilo. V našem primeru so to finančni problemi vaših dolžnikov. V večini primerov se ukvarjamo z dolžniki, ki so se znašli v neprijetni življenjski situaciji, kot na primer: izguba službe, zdravstveni problemi, finančna stiska..), zato moramo najprej prepoznati njihovo težavo in biti v medsebojni komunikaciji z njimi še posebej previdni.

Permanentno izobraževanje operaterjev je ključ do uspešne komunikacije

In ker je pogovor nek začetek reševanja problema, so naši zaposleni vešči številnih komunikacijskih veščin, poznajo tudi kulturo obnašanja pri telefonskem pogovoru z dolžnikom, etični kodeks komuniciranja in še bi lahko naštevali. Vso potrebno znanje pridobivajo na internih in eksternih seminarjih, skozi katere jih vodijo strokovnjaki za posamezno področje. Verjamemo, in hkrati se nenehno trudimo, da so naše storitve najboljše. Ljudje, ki pri nas delajo izključno v klicnem centru, so vešči komuniciranja z različnimi tipi strank, in vsak od teh zahteva drugačen pristop v komunikacijskem dialogu. Tako jih znajo obvladat, izbrati znajo  ustrezno komunikacijsko tehniko, prepoznavajo njihove težave in na koncu znajo poiskati rešitev, ki ustreza vsem vpletenim. Gre za »win-win« metodo.

Sočutje – pomembna veščina v procesu komuniciranja

 Prav tako je ena izmed naših pomembnih veščin v procesu komuniciranja, sočutje. Sočutje do dolžnika, ki se je znašel v neljubi situaciji. Sočutje pomeni, da čutimo druge ljudi enako kot sami sebe. To pomeni, da čutimo želje in strahove našega sogovornika. Če tega ne čutimo, potem ne vemo kakšne težave imajo ljudje in če ne vemo  kakšne težave imajo,  jih bomo težko pripeljali do končenga cilja, to je do poplačila dolga.

Zato jim, v odvisnosti od prepoznavanja njihovih problemov, ponujamo različne vrste in načine odplačevanja obveznosti, s čimer jim celotno situacijo olajšamo. Seveda pa se morajo dogovora držati vsak mesec, sicer lahko vso stvar poslabšajo.

Ker se tudi sami zavzemamo, da naši dolžniki dolg poplačajo v najkrajšem možnem času, jih vedno znova pokličemo (v kolikor se seveda niso držali roka plačila) in ponovno pozovemo k plačilu.  Na prijazen način jih spomnimo, da dolga še niso poplačali,  hkrati jih tudi opozorimo o morebitnih posledicah neplačila. Lepa beseda vedno lepo mesto najde, je pregovor, ki še kako drži. Ta je tudi vsem zaposlenim v podjetju osnovni moto pri komuniciranju z dolžniki.

Naše poslanstvo je reševanje vaših problemov z dolžniki, prav tako pa tudi reševanje problemov, s katerimi se soočajo vaši dolžniki. Zato vam polagamo na srce. Če se znajdete v situaciji, ko ne veste, kako bi izterjali vaš denar, ne čakajte. Dajte nas poklicat in dobili boste tisto, kar vam pripada. Denar.