PROCALL d.o.o.

PROCALL d.o.o.
Podjetje PROCALL d.o.o. je hčerinsko podjetje podjetja PROHIT d.o.o., ki že vrsto let skrbi za družbeno odgovornost podjetja v Sloveniji, s primarno dejavnostjo kontaktnih centrov.
Storitev kontaktnih centrov temelji v veliki meri na izvajanju telefonskih klicev (del tega seveda predstavlja tudi pisna korespondenca, vendar je v manjšini). Telefonski pogovor daje klicatelju začetno prednost, ne glede na smer, za katero je telefonski klic namenjen (prodajni klic, anketa, analiza trga, izterjava,…). Telefonski klic je »najmočnejše orožje« kontaktnega centra, »telefon« sam pa mora biti naš najboljši prijatelj. Razlogov zato je seveda več, glavni med njimi pa je, da je rezultat pogovora oz. odziv klicanega znan takoj. Le-ta namreč klicatelju tako poda informacijo, ki ga zanima, in zanjo ni potrebe po čakanju na odgovor preko npr. elektronske pošte ali pisnega obvestila. 
Poslanstvo podjetja PROCALLd.o.o. je, da našim strankam na učinkovit, dolgoročno stabilen, odgovoren in strokoven način zagotovimo kakovostne storitve kontaktnega centra. Pri našem poslovanju prav tako zagotavljamo tudi usposabljanje in zaposlovanje invalidov na delovnih mestih v kontaktnem centru ter na ta način dodatno pripomoremo k oblikovanju in ohranjanju pozitivne samopodobe invalidov ter drugih zaposlenih oseb, posledično pa skrbimo za družbeno odgovornost podjetja.
Vizija družbe PROCALL d.o.o. je postati vodilna družba na področju klicnih storitev in komunikacije s strankami ter postati našim poslovnih partnerjem ključen razvojni poslovni partner. Prav tako želimo, da se podjetje učinkovito spoprijema z izzivi današnjega časa in tako ustvarja nove smernice in priložnosti na področju zaposlovanja, usposabljanja in ustvarjanja delovnih mest tudi s prilagoditvijo za delo in vključevanjem invalidov v delovno okolje.
 Ustvariti želimo okolje, v katerem si bodo zaposleni želeli delati, vam pa okolje, s katerim boste kot naročnik aktivnosti kontaktnega centra zaupali strokovnjakom ter se lahko osredotočili na vašo primarno dejavnost, za katero vemo, da jo izvajate najbolje.
Nudimo vam več vrst storitev kontaktnega centra:
  • najem kontaktnega centra za izhodne in/ali dohodne klice;
  • pokrivanje »konic«;
  • izvajanje anket/raziskav;
  • najem kot podpora izterjavi terjatev (zgodnja/telefonska, izvensodna in sodna izterjava);
  • prodaja storitev,…
V kolikor vas zanima več informacij oz. vidite možnost sodelovanja z družbo PROCALL d.o.o., bomo veseli vaše elektronske pošte na info@procall.si .

Pokličite nas še danes na telefonsko številko 02 555 20 30
ali nam pošljite sporočilo na terjatve@prohit.si