Blog

Prohit na 20. Dnevih energetikov

konference

10. in 11. aprila so se naši predstavniki mudili na 20. Dnevih energetikov v Portorožu. Gre za konferenco energetskih menedžerjev, v organizaciji Časnika Finance, katerega ponosen sponzor je že nekaj let tudi naše podjetje.

Organizatorji so letos povezali izkušnje iz tujine z uspešnimi domačimi strokovnjaki ter dobrimi praksami in rešitvami. Poseben poudarek pa je bil namenjen novim rešitvam na področju energetskega menedžmenta v industriji in stavbah. Dejstvo je, da gre predvsem na področju tehnologije energetske učinkovitosti za zelo skokovit in dinamičen razvoj v zadnjem obdobju.  Osrednji govornik dogodka je bil Chris Goodall, ugledni angleški predavatelj in strokovnjak na področju energetskih tehnologij. Na konferenci smo lahko prisluhnili tudi uspešnim slovenskim rešitvam za e-mobilnost ter številnim uveljavljenim gostom (Erwin Smole, Tomaž fatur, Philip Lewis ter številni drugi).

Ob pestrem strokovnem programu je bilo dovolj priložnosti tudi za osebno izmenjavo izkušenj. Naši predstavniki so z udeleženci delili znanje o celovitem upravljanju  terjatev na področju energetike, kjer vlada specifika, saj lahko podjetja, ki se ukvarjajo z distribucijo električne energije, zoper neplačnike, uporabijo interni instrument odklopa.