Blog

Večerova osebnost Štajerske 2018

aktualno

Ker se zavedamo, da je potrebno podpirati dogodke, kot je Večerova osebnost Štajerske, smo bili letos eden izmed sponzorjev tega dogodka. Prireditev je potekala v SNG-ju v Mariboru. Dogodek je potekal že tretje leto zapored. Vsako leto časnik Večer sestavi izbor ljudi, ki bi bili primerni za dodelitev tako prestižne nagrade. Pa naj bodo to ljudje iz sveta športa, gospodarstva, kulture. In v Mariboru imamo ogromno sposobnih, nadpovprečnih ljudi, ki so v življenju dosegli že marsikaj. Ime našega mesta pa nosijo v svet in zato  se jim lahko na takšen način poklonimo.

Dodajmo še to, da v krovni kategoriji posameznike izbirajo bralci, v strokovnih podkategorijah pa to stori strokovna komisija. Po izboru bralcev je tako med desetimi nominiranci za Večerovo osebnost Štajerske, ki so jih izbrali v uredništvu Večera, največ izmed več kot 3000 oddanih glasov, pripadlo Matjažu Keku, ki je pred kratkim postal novi (stari) selektor slovenske nogometne reprezentance, deloval pa je tudi v tujini in prav povsod je bil zelo uspešen. V vseh intervjujih, ki jih opravi, pove, da je ponosen Mariborčan in da ima »toti« Maribor v srcu.

No, prejemniki Večerovih nagrad po oceni strokovne komisije za leto 2018 pa so: dr. Matjaž Perc, izbran za Večerovega znanstvenika Štajerske, naj kulturnik je postal Edward Clug, pa judoistka Tina Trstenjak. Prejemnica naziva Večerova gospodarstvenica Štajerske je postala Jasna Dominko Baloh, nagrado pa je prejel tudi duhovnik Branko Maček, ki vodi Nadškofijsko karitas Maribor že skoraj 30 let, z dobrodelnostjo pa je povezan od mladih let.