Projekt Zeleni model M Slovenija

prispevki

Prohit kot sponzor projekta

V času, ko se EU in Slovenija usmerjata v zeleni in digitalni prehod ter tako v ustvarjanje novih podjetniških modelov, želijo na Inštitutu za družbeno odgovornost  mlade usmeriti v trajnostno podjetništvo in iskanje zaposlitev pri družbeno-odgovornih delodajalcih.

IRDO inštitut za razvoj družbene odgovornosti organizira, v sodelovanju s številnimi podpornimi partnerji, tudi v sodelovanju s pristojnim ministrstvom, projekt »Zeleni Model M Slovenije«, ki mladim omogoča trajnostno podjetniško usposabljanje. V zimski izvedbi 2023, ki je potekala od 18.1.-22.2.2023, se je usposabljanja udeležilo več kot 40 mladih iz vse Slovenije.

Podjetje Prohit je že od samega začetka delovanja član Inštituta IRDO in v tem projektu sodeluje kot sponzor, ki v obliki predavanja, z naslovom  »Finančna (ne)pismenost v Sloveniji in Evropi«, prispeva k realizaciji programa projekta.

Namen projekta je, da se mladim z usposabljanjem, mreženjem, svetovanjem in aktivno participacijo omogoči, da ustvarijo svoje zelene modele uspeha. S pomočjo praktičnih nasvetov strokovnjakov in podjetnikov bodo sodelujoči oblikovali lasten trajnostni poslovni načrt in ga skozi mreženje s podjetniki in promocijo tudi uresničili.

Zeleni Model M pomeni biti mlad in biti vzor drugim, kako trajnostno zasnovati svoj podjetniški projekt oz. najti zaposlitev v družbeno odgovornih podjetjih.

Usposabljanje je namenjeno študentom višjih letnikov in tistim, ki so študij pravkar končali, ter drugim, starim od 18 do 29 let, ki imajo podjetniške ideje in so trajnostno ozaveščeni.

Cilji projekta:

  • s projektom želijo usposobiti vsaj 100 mladih za trajnostno podjetništvo in jim pomagati ustvariti trajnostna podjetja ali najti zaposlitve pri družbeno odgovornih delodajalcih,
  • posamezen slušatelj bo prepoznal svoje sposobnosti in pridobil nove kompetence za trajnostno podjetniško razmišljanje in delovanje oz. samozaposlitev ali hitrejšo zaposlitev pri delodajalcih,
  • predstavil bo pridobljena znanja v programu skozi delo na praktičnem primeru (trajnostni poslovni načrt za lastno organizacijo),
  • okrepil bo svoje znanje o trajnostnem razvoju in družbeni odgovornosti ter pridobil socialni kapital za razvoj lastnih kariernih možnosti.

Usposabljanja za mlade so predvidoma 2 ali več krat letno. Projekt se izvaja virtualno na nacionalni ravni in občasno v živo na mreženjih s podjetniki, predvidoma v sedmih statističnih regijah po Sloveniji, v naslednjih mestih: v Mariboru, Ljubljani, Murski Soboti, Celju, Novem mestu, Kopru, Kranju.

Projekt mladim omogoča:

  • pridobitev novega znanja iz trajnostnega podjetniškega področja,
  • pomoč strokovnega tima pri določitvi (samo)zaposlitvenih možnosti,
  • širitev lastne socialne mreže, sodelovanje z udeleženci projekta iz drugih regij, sodelovanje v oblikovanju Model M Slovenija skupnosti, spoznavanje dobrih praks,
  • mreženje z zanimivimi podjetniki, nevladniki in drugimi uspešnimi osebami.

Če si želite ustvarjati boljšo prihodnost s tovrstno obliko izobraževanja, se lahko pridružite v enem od prihodnjih projektov. Število udeležencev je omejeno, vključitev v program pa je enkratna priložnost za vas. Kdor prej pride, prej melje.